Ismerje meg vállalatainkat

CÍMZETES EGYETEMI DOCENS KITÜNTETÉS

2017. 09. 11.
◂ vissza a hír listához

Az Állatorvostudományi Egyetem Szenátusa Dr. Varga Józsefnek az egyetem érdekében végzett elkötelezett támogató tevekénysége és kiváló oktatói teljesítménye elismeréseként a címzetes egyetemi docensi kitüntetést adományozta 2017. szeptember 8-án az egyetem tanévnyitó ünnepségén.

 

Dr. Varga József, a Tolnagro Cégcsoport Tulajdonosa már az egyetemi évek alatt kitűnt hallgatótársai közül. Mind az egyetemen, majd az Országos Tudományos Diákköri Konferencián elért kiváló eredményeivel, és summa cum laude minősítéssel szerzett állatorvos doktori oklevelével. Mai napig nem szakadt el az István utcai Campustól. Szoros kapcsolatot tart fent az egyetem hallgatóival, a hazai és a határon túli állatorvosokkal, és különösen évfolyamtársaival.

Varga Doktor maximálisan támogatja a sebészeti-, a gyógyszertani-, illetve a belgyógyászati egyetemi tankönyvek kiadását, továbbá a Magyar Állatorvosi Kamara kiadványait is. Fontosnak érzi a tehetséges diákok segítését, évről évre különdíjban részesíti a legjobb vizsgázókat, a legjobb szakdolgozatokat, és támogatja a hallgatókat a Tudományos Diákköri Konferenciákon és a legkülönbözőbb diákrendezvényeken.

 

A Magyar Kisállatgyógyász Állatorvosok Egyesülete konferenciák sikeres lebonyolítását évről-évre biztosítja. Szervezi a PrimaKatedra nevű szakmai napokat, így segítve a végezett állatorvosok továbbképzését, a hallgatók önképzését, valamint az állatorvos társadalom egyedülálló közösségét.

 

Dr. Varga Józsefnek köszönhetően kerülhetett sor az egyetemi Equus klub 2016-os teljes rekonstrukciójára, amelyért az Állatorvostudományi Egyetem Szenátusa a Pro Universitate Mecenatúra kitüntetést adományozta számára. Az építkezéseket teljes mértékben finanszírozta, a kivitelezést lebonyolította, melynek révén az Alma Mater, „Budapest leghangulatosabb Campusa” olyan modern helyiséget kapott, amely a hallgatók, tanárok, öregdiákok összejövetelein túl színvonalas rendezvények lebonyolítására is alkalmas.

 

Az egyetem hallgatóinak oktatásában az állattenyésztési-, a takarmányozástani-, és gyógyszertani előadások tartásában személyesen is részt vesz, ahol Varga Doktor ismerteti számos gyógyszerkészítmény hatását, előadását gyakorlati bemutatókkal egészíti ki, így a hallgatók közvetlen tapasztalatokat szerezhetnek a különböző gyógyszerkészítmények megfelelő vivőanyagára vonatkozóan is. Figyelemfelkeltő előadásai nagyban segítik hallgatókat a gyakorlati ismereteik kiegészítésében. 

 

Az eseményről videó is készült, melyet IDE kattintva tekinthet meg.